tiistai 26. marraskuuta 2013

Yhteiskritiikin kohde on Seitsemän veljestä

Kiitos kyselyyn vastanneille! Valituksi tuli siis Aleksis Kiven Seitsemän veljestä, klassikkojen klassikko, paras mahdollinen valinta. Nyt vain kaivamaan veljekset esiin ja kertailemaan muistin virkistykseksi.

Tapsa on luvannut laatia aluksi muutamasta ensi luvusta oman painavan sanansa, joka siis on vain osa kritiikkiä, ja voi jäädä keskenkin. Siitä on sitten lupa kenen tahansa jatkaa kommentointia, tyyli ja väline  on vapaa. Katsotaan jatko sitten kun päästään alkuun!

Nyt pieni lukurauha ensin!

6 kommenttia:

 1. Joulukuussa ne alkavat, lukkarin lukukinkerit.

  VastaaPoista
 2. On jännittävä katsoa, mitä uutta tällä lukukerralla Veljeksistä tarttuu. Yhdeksäntoistavuotiaana puhuin kaksi viikkoa lukemisen jälkeen Kiven kielellä ja poljennolla poikaystävälleni kaiken, mitä sanoin hänelle. Tartunta oli vahva, ja nytkin silmäillessä opusta tuo vanha poljento palautuu.

  VastaaPoista
 3. Onko Veljekset aloitettu ja kahlattu edes pari kolme lukua? Kohta korkkaan kimppakritiikin kirjan alkuluvuilla Impivaaraan lähtöön asti. Kohta helähtävät lukkarin lasit, pitäkää pennat terävinä, apua kaivataan!

  VastaaPoista
 4. Valmiina ollaan, sinä peijooni! Näin kirjoitin tuolla ikkunablogiossakin.

  Luottakaamme lukijoihin. Kyllä he ovat veljensä lukeneet ja kenties jopa vähän kerranneetkin. Vaan voisithan vähän lukkarin lailla heidän kuontaloaan vielä pöllyyttää ja huutaa että mars nyt vielä kertaamaan ja painamaan koviin kalloihinne kirjan viisaudet ettette ole kuin harjastukkaiset ukulit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh blogio.

   Tuo lyöntivirheenihän olisi mainio uudissana kokonaisuudelle, jolloin yksi blogion kirjoitus vois olla blogi.

   Poista